99 Leuke dingen..

Gepubliceerd op 27 januari 2021 om 11:00

"Mama, het gaat weer zo'n saai weekend zijn! We kunnen nergens naar toe. Je kan alleen maar wandelen en dat is saai! Het is zoooooo saai die corona!!" Zo, Emma heeft gesproken. 

En ja, je moet creatief zijn deze tijden.. want ze kunnen niet naar de binnenspeeltuin, dierentuin of gaan zwemmen. En een bezoekje aan bijvoorbeeld Technopolis moet goed gepland worden.

 

Maar toen kwam Daniel met een leuk boek! En dat boekje hebben we inmiddels al een tijdje liggen en wordt meermaals er nog eens bij geplakt voor inspirerende ideeën.

'99 leuke dingen om met je kind te doen' van Lantaarn  publishers.

Denk aan tips zoals; 

Organiseer een binnen picknick, laat je kind de auto navigeren en volg zijn instructies of vier zijn verjaardag op een willekeurige dag en maak er een feest van.

Afgelopen woensdag hebben we door fotoboeken gebladerd van papa's jeugd.

 

Hoe leuk!

Er staan ontzettend veel dingen in die ook nu, in tijden van corona en waarbij sommige in lockdown zitten, gewoon gedaan kunnen worden.

Want eerlijk.. nog een cake of brood bakken of een zoveelste knutselwerkje. Ook dat worden ze beu.

Over die cake bakken.. er stond wel weer een super leuke variatie hierop in het boek, en die gaan we zeker doen!!

 

Voor je het boek in de handen van jouw kids duwt kijk er zelf ook even in en kruis de dingen aan die je echt niet ziet zitten of haalbaar zijn. Ik trok mijn grens bij de nieuwjaarsduik haha! Gaan kijken, oke.. maar ik doe niet mee! Ook hiervoor is ruimte in het boek.. Zet gewoon een vinkje bij 'Nee, deze sla ik even over. ' ☺️

 

Er staan dingen in die je al met peuters kan ondernemen maar ook met oudere kinderen zoals de leeftijd van Emma kan je er leuke inspiratie uithalen.

 

Zoals het boek zegt;

Kom uit je comfort zone! Probeer dingen uit, zet de wereld een dag op zijn kop! - schep nieuwe herinneringen!

 

Het boek is oa te vinden op bol, maar vast ook bij lokale boekhandels.

 

Laat mij weten wat jij het leukste idee vond!

 

Lieve groetjes

Kimberly

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.