Liefde voor hout!

Gepubliceerd op 22 januari 2021 om 18:00

Kinderspeelgoed! Zoveel keuzes, van neutrale kleurtjes tot schreeuwerig plastiek! En wij ouders, wij laten ons vaak vangen..

Want hoeveel speelgoed hebben ze nu eigenlijk nodig?

 

De eindejaar periode is een typische cadeautjes tijd.. En Matteo werd 1! En met 1 te worden, of eigenlijk vanaf ongeveer 11 maanden leek zijn interesse in speelgoed helemaal te veranderen!

Was het voordien vooral plastiek, veel kleur en zoveel mogelijk knopjes met geluidjes, muziekjes en lichtjes - Halloooo V-tech!  - verschoof zijn interesse naar vormen en stapelen. We hadden al een tijdje een dozentoren, jeweetwel.. van die doosjes die in elkaar passen en deze werd favoriet. Dus.. op zoek naar leuk speelgoed dat ook wat uitdaagt. En toen kwamen we op hout!

En er is zoooooveel keuze in houten speelgoed! 

Neutrale zachte kleuren, gezellig felle kleuren! Houten speelgoed dat uitdaagt om te bouwen, puzzels en fantasie spellen. Voertuigen en poppenauto's.. 

 

Dus ik dacht, tijd voor een paar van onze - lees; Matteo & vriendjes - favorieten!

Met stip op nummer 1 staat voor Matteo momenteel zijn rollerbaan met auto's van de Hema - Een leuke baan waar 3 autootjes bijgeleverd zijn. Officieel vanaf 18 maanden, waarschijnlijk omdat de autootjes wat klein zijn, maar Matteo was er met 11 maanden direct mee vertrokken. Goed voor uren speelplezier! Hij blijft het leuk vinden!

https://www.hema.nl/kind/speelgoed/houten-speelgoed/rollerbaan-met-autos-hout-15130113.html

Later ben ik hem ook tegen gekomen van Label Label in hele mooie zachte blauwtinten.. Zooo mooi! Maarja, 2 is een beetje overdreven zeker? 

 

DE klassieker, het IKEA-keukentje! Denk dat iedereen met kinderen wel iemand kent die hem heeft staan. Op Pinterest vind je ontzettend veel leuke ideeën om hem te 'pimpen'

Wij hebben hem toendertijd deels roze gespoten, en de achterkant in krijtbordverf. Met bijpassend serviesje en theedoeken. Superleuk! Nu  Matteo er ook mee gaat spelen gaan wij hem een ander kleurtje geven, met toestemming van grote zus. En om hem up to date te maken ga ik het werkblad ook beplakken met marmerprint folie. 

https://nl.pinterest.com/pin/251427591683407294/

 

Om het keukentje helemaal af te maken hebben ze bij de Action momenteel zo'n leuke dingen! Denk aan een espresso machine, broodrooster, pannenset maar ook 'etenswaren'.

Wij hebben inmiddels een paar dingen van Mini Matters, van bij de Action, en de kwaliteit valt zeker niet tegen!

https://www.action.com/nl-be/p/mini-matters-houten-keukenaccessoires-/

Bij de Action kan je trouwens heel veel leuk houten speelgoed vinden, Matteo is groot fan van de werkbank! Ik twijfelde vanwege het 3+ leeftijd advies, en ik heb een paar kleine dingen die er bijzaten weggelegd maar hij is er echt heel graag mee bezig! Ik bedoel, welke dreumes klopt nou eens niet graag met een hamer ;-)

 

Stapeltoren of stapelgeveltje zoals bijvoorbeeld die van Little Dutch is ook een aanrader. Voor Matteo is het echt nog een leuke uitdaging op dat houten staafje precies door het gaatje in het blokje te krijgen. Het puzzelen? Dat komt later wel!

https://www.loriginals.be/winkel/little-dutch/houten-speelgoed/little-dutch-houten-tapelgevel-roze/

 

En toen Matteo begon met rechttrekken en aan de handen stappen zijn wij gaan kijken voor een leuk houten loopwagentje. Ik dacht eerst aan een blokkenkar maar dat bleek al snel niet genoeg stevigheid te geven aan de beginnende stappertjes las ik online.. Maar ik kwam verschillende leuke houten loopwagens tegen met activiteitenbord. Ik zal een linkje erbij doen als voorbeeld maar er zijn zoveel leuke te vinden! Matteo heeft er eentje van bij de Aldi, die ik heb overgekocht van een andere mama. Hij zal vast gebruikt zijn geweest maar ziet er als nieuw uit. En ook hier doorstaat hij de 'Matteo-test'

https://www.bol.com/nl/p/howa-houten-loopwagentje-6000/9200000083200226/

 

 

Er is zoveel leuks, autootjes, treintjes, poppenhuizen.. Groot en klein speelgoed, je kan helemaal los gaan. Wij zijn fan! Fan van hout!!

Wat is jouw favoriete houten speelgoed voor jouw kleintje?

 

Lieve groetjes,

Kimberly

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.